Răfuieli

Răfuieli

Autor: Constantin Stoiciu


7.90 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


De fapt, ce defineşte mai exact o viaţă: supunerea la un destin previzibil sau inventarea cu orice preţ a propriului destin? Unde încep mistificarea, cinismul şi trădarea şi unde se sfârşesc visul, candoarea şi duplicitatea? Ce rol joacă istoria şi convulsiile ei în această supunere sau alegere a destinului, cel mai adesea fără drum de întoarcere? Răfuiala cu sine şi cu lumea are un alt sens decât acela de a înfrunta cu conştiinţă curată farsa crudă a morţii sau nu este decât o ultimă şi inutilă bravură?
Cu o consecvenţă stilistică admirabilă, Constantin Stoiciu pune aceste întrebări într-un text compus din destine asumate, inventate sau visate, ce se încrucişează şi se confruntă, se îmbogăţesc constant cu noi nuanţe şi dezvăluiri, pe fondul istoriei trecute şi recente a ţării şialumii. Meditaţie lucidă şi inedită în proza actuală despre lumea în care am trăit şi trăim, Răfuieli este, de asemenea, romanul unei iubiri pătimaşe.

 

Scriitor, cineast, ziarist, Constantin Stoiciu a plecat din România în 1981. Fondator, la Montreal, în 1983, al editurii de literatură universală de expresie franceză Humanitas, el a publicat Le roman du retour (1992), De l’insouciance (1994), Fragments frivoles d’éternité (1998), Le fuyard (2002) – traduse şi editate în România -, La surprenante dignité d’un inconnu
qui étouffe (1999), L’Adittion (2006), La pâtisserie (2007) şi Pelerinii (2002). A semnat cronici în „Cotidianul“ (2000-2001) şi, din 2007, semnează în revista „Cultural“.

Autor

Constantin Stoiciu

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Category:
Updating…
  • No products in the basket.