Manichiură pentru mort

Manichiură pentru mort

Autor: Daria Donţova


23.90 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Roman polițist rusesc

„Manichiură pentru mort” este primul din seria romanelor care au creat un nou val în literatura polițistă rusă. În rolul detectivului: Evlampia Romanova, o moscovită modernă şi non-conformistă.

Eufrosina locuieşte la Moscova, alături de soţul ideal – bogat, frumos, atent. Cocoloşită încă din copilărie, fără slujbă, prieteni sau familie, duce o existenţă plicticoasă şi nu face decât să citească romane poliţiste. Aflând că Mihail o înşală, Frosia pleacă de acasă, hotărâtă să se sinucidă. O întâlneşte însă pe Katia, care o adoptă. Începe o viaţă nouă, fiind forţată nu numai să înveţe să gătească şi să spele, ci şi să… descopere criminali. Când Katia cade în mâinile unor răufăcători, Eufrosina are la dispoziţie două săptămâni pentru a găsi salvarea și ajunge astfel detectiv fără voie și investighează pe cont propriu mai multe crime. Pe parcurs, se transformă într-o persoană cu totul diferită: Evlampia Romanova, tânăra pentru care viaţa însăşi este o aventură.

Noua eroină devine nu doar un investigator de temut, ci şi o femeie descurcăreaţă, capabilă să rezolve cu dibăcie toate problemele apropiaţilor. Când în sfârşit o salvează pe Katia, află că încrengătura crimelor la a căror cercetare a contribuit era mult mai complicată decât şi-ar fi putut imagina.

„Daria Donțova este o scriitoare cu un stil smart si plin de umor, iar opera ei a fost distinsă cu numeroase premii literare. Ea sparge canoanele stereotipiei de gen și confruntă cititorul cu o imagine în oglindă- aspecte ale vieții obișnuite, cotidiene în care cititorul se regăsește pe sine.” – Camelia Cavadia

 

Daria Donțova s‑a născut la Moscova, în 1952. A studiat jurnalismul la Universitatea Lomonosov. A predat franceză și germană și a început să scrie în 1995. A publicat aproximativ 150 de romane polițiste. Autoarea este foarte populară, în special în rândul cititoarelor din Rusia. În 2003 și 2007 a fost votată în top 100 al elitei rusești, într‑un clasament comandat de Kommersant, un cotidian rusesc axat pe politică și afaceri. A primit foarte multe premii literare.

Autor

Daria Donţova

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Category:
Updating…
  • No products in the basket.