Cărări clandestine

Cărări clandestine

Autor: Emmanuel Kattan


17.99 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Înainte de a pleca din Montréal, tânăra Sara nu-și pune prea multe întrebări în privința originii și a identității sale. Dar mutarea ei în Ierusalim, unde studiază arheologia, schimbă totul. Născută dintr-o mamă musulmană și un tată evreu, cum ar putea să reconcilieze cele două aspecte atât de opuse ale originii ei? Sara încearcă să se adapteze, se împrietenește cu Samira, o fată musulmană, cu Tamar, o tânără evreică; dar nu se simte în largul ei în nici un grup. La un moment dat, Sara dispare brusc, fără urmă, iar tatăl ei sosește în Ierusalim, alarmat de faptul că ancheta declanșată de dispariția fetei nu face nici un progres.

 

„Săptămâna aceasta m-am delectat cu un roman din colecția amintită mai sus – Cărări clandestine – al scriitorului canadian Emmanuel Kattan. O poveste puțin previzibilă, scrisă într-un mod impecabil, bine documentată – iată pe ce mizează Kattan. Și chiar reușește să câștige pot-ul cel mare: atenția cititorului. Sara, personajul principal, e o tânără care își caută identitatea. (…) Narațiunea se constituie pe două planuri: prezentul – povestit de către narator și trecutul redat, în mare parte, de Sara prin intermediul jurnalului ei. Emmanuel Kattan recurge la diverse metode pentru a-și prezenta povestea: jurnalul Sarei, mailurile schimbate de aceasta și de Daniel, inserarea unor istorisiri legate de personaje biblice, amintiri ale celor două personaje, nararea întâmplărilor prin care trece Daniel.

La alți scriitori un astfel de melanj este obositor, însă, Emmanuel Kattan realizează trecerile de la un plan la altul într-un mod atât de natural că abia de îți dai seama de această schimbare. Romanul, practic, curge. Mister, răsturnări de situație, diferențe culturale – iată doar câteva din motivele pentru care v-aș recomanda această carte. Cred că o să-l pun pe lista de cărți pe care le-aș reciti – e genul acela de carte care te surprinde mereu și mereu și mereu!“

( Diana Elena Neață, recenzie pe Goodreads)

 

 

Emmanuel Kattan a studiat filosofia la Universitatea din Montréal, orașul său natal, și la Oxford. Și-a publicat primul roman, Nous seuls (Noi singuri), în 2008 la Éditions du Boréal. Au urmat Les Lignes de désir (Cărări clandestine), în 2012 și Le Portrait de la reine (Portretul reginei) în 2013.  Cărțile lui sunt traduse pentru prima dată în Romania la Editura Univers.

Autor

Emmanuel Kattan

Link preview

https://streamland.atavist.com/crri-clandestine

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Category: Tags: , ,
Updating…
  • No products in the basket.