-31%
Drumul spre Ierusalim

Drumul spre Ierusalim

Autor: Jan Guillou


12.99 lei 9.00 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


„Drumul spre Ierusalim”, primul volum al „Trilogiei cruciadelor”, descrie o lume medievală recreată cu artă și dramatism. Tânărul erou al cărții, Arn Magnusson, a fost crescut de călugării cistercieni într-o mănăstire unde a deprins meșteșugul armelor de la fratele Guilbert, un fost cavaler templier. Tânărul Arn comite păcate de neiertat în ochii Bisericii și, pentru a le ispăși, este forțat s-o părăsească pe femeia iubită, să se alăture Ordinului Templierilor și să plece la Ierusalim pentru a lupta în Războiul Sfânt

5 out of 5
(1)
 

Jan Guillou (n. 1944) își începe în 1966 cariera de jurnalist și în 1971 pe cea de romancier, obținând numeroase premii naționale și internaționale. După ce, în 1981, publică romanul autobiografic „Răul”, devenit rapid un best-seller, Jan Guillou continuă o serie de romane de spionaj avându-l ca erou pe Carl Hamilton, un James Bond suedez. Apetența pentru literatură de cursă lungă e dovedită și de „Trilogia Cruciadelor”, povestea cavalerului templier Arn Magnusson, tradusă în românește la Editura Univers.

Autor

Jan Guillou

Link preview

https://streamland.atavist.com/drumul_spre_ierusalim

  1. 5 out of 5

    (verified owner)

    Drumul spre Ierusalim al lui Jan Guillou este prima carte dintr-o trilogie care înfățișează începutul epocii cruciadelor. Cartea a fost destul de apreciată prin aproape toate colțurile lumii, dar ceea ce m-a surprins în mod plăcut a fost documentarea foarte bine pusă la punct a lui Guillou despre acel colț de timp. Adică, nu poți scorni povești fără să te documentezi în prealabil, mai ales dacă vorbim despre cruciade și despre impactul lor asupra istoriei. Guillou însă a reușit să strecoare ițele ficțiunii într-o manieră extrem de dibace: ai senzația că personajele sunt protagonistele unor izvoare istorice.
    Dacă ești un fan al serialului Game of  Thrones, ai putea să-ți dai seama că și aici este vorba despre hegemonie, despre personaje care pot vărsa sânge pentru a-și atinge scopurile. Arn Magnusson mi s-a părut a fi un soi de Jon Snow închis într-o mănăstire, și nu în Turnul Negru. El este personajul principal, eroul care, deși un adevărat mânuitor de sabie, nu este inițiat în arta vieții, nu este pregătit să ducă un război psihologic cu lumea de afară. Este un roman de aventuri, dar nu la acel gen de aventuri cu care ne-a obișnuit R.L.Stevenson în Săgeata neagră, ci un soi de Ivanhoe  care a făcut greșeala să se îndrăgostească. În ceea ce-l privește pe Guillou, dragostea îl aruncă pe Arn în brațele cruciadelor, așa cum vom descoperi în următoarele două cărți ale trilogiei.

    (Ruxandra A., recenzie pe Semne bune)

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Category: Tag:
Updating…
  • No products in the basket.