View Basket “Sfârșitul poveștii” has been added to your basket.
-25%
Enigma lui Qaf

Enigma lui Qaf

Autor: Alberto Mussa


11.99 lei 9.00 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


În Enigma lui Qaf, Alberto Mussa aduce în scenă o mulțime de referințe filosofice, mitologice și literare și le combină într-o poveste alegorică despre originea limbajului și a civilizației. În centrul poveștii evoluează figura poetului al-Ghatash, autorul ficțional al “celei de-a Opta Ode Suspendate”. Poetul străbate deșertul, luptându-se cu fiarele sălbatice, cu dușmanii din triburile rivale și cu puterea farmecelor, în căutarea unei femei pe care o iubește, dar pe care nu a văzut-o niciodată.

„O carte bogată și densă – și uneori întunecată și tulburătoare într-un fel fascinant.”  (Le Monde)

 

5 out of 5
(2)
 

Alberto Mussa s-a născut în Rio de Janeiro, Brazilia, în 1961. A studiat matematica, apoi diverse limbi străine (între care araba, tupi și Yoruba), a predat pentru o vreme poezie preislamică la Universitatea din Rio de Janeiro, a lucrat ca lexicograf și traducător. A debutat în 1997 cu volumul de povestiri Elegbara, urmat de romanele O trono da rainha Jinga (Tronul reginei Jinga – 1999) și Enigma lui Qaf (publicat în 2004, i-a adus autorului său traducerea în engleză, franceză și în alte câteva limbi, precum și premiile “Casa de las Americas” și Premiul Criticilor de Artă São Paulo). Mișcarea pendulară (2011) a obținut Premiul Machado de Assis pentru cel mai bun roman al anului. Toate romanele lui Albertp Mussa, ca și volumul de povestiri Elegbara, au fost publicate de Editura Univers.

Autor

Alberto Mussa

Link preview

https://streamland.atavist.com/enigma_lui_qaf

 1. 5 out of 5

  (verified owner)

  Alberto Mussa, Enigma lui Qaf
  Autor recenzie: Adriana Gionea, Townportal

  „Enigma lui Qaf este genul de roman ce iti lasa impresia ca poti calatori folosindu-ti ochii minti drept vehicul. O fi de vina talentul de povestitor oriental, stapanit de scriitorul brazilian, sau canicula de afara iti da iluzia ca strabati dunele Arabiei alaturi de poetii enigmatici din timpurile preislamice? Este posibil sa fie imbinarea perfecta intre placerea naratiunii si valul de caldura sahariana imboldul care te face sa alegi un roman ale carui intamplari se petrec in tinutul artistilor nomazi. (…)
  Enigma lui Qaf este, de fapt, biografia plina de intreruperi si de zone obscure a unor nomazi fascinati de alchimia versurilor. O biografie presarata de toate acele detalii magice, des intalnite in povestile orientale, in care frumuseti unduitoare, avand gratia unei gazele, ispitesc poetii sa caute mistere ce par mai mult niste miraje vazute de calatorii desertului decat promisiunea unei descoperiri valoroase, iar carturarii din toate neamurile pazesc manuscrise in limbi necunosute. Este povestea unui poet care vrea toate lucrurile frumoase, de la versuri complicate, la senzatii trecatoare. Romanul scris de Alberto Mussa poate fi citit lent, asa cum sunt primite miresmele unei amiezi petrecute intr-o gradina levantina, amenajata in curtea interioara a unei ceainarii“.

  Citeste recenzia compeleta aici: Townportal

 2. 5 out of 5

  (verified owner)

  Autor recenzie: Maria A Laura, Umbrele cărților

  „O carte despre istoria literaturii arabe este, pentru mine, ceva interesant, care merită explorat. Deși este o carte grea, din cauza mulțimii de nume dificil de înțeles și tâlcuri la fel de dificile, o incursiune într-una din cele mai captivante civilizații din întreaba lume merită străbătută cu ajutorul acestor termeni abstracți, greoi.
  Astfel, Enigma lui Qaf este o carte pe cât dificilă, pe atât fascinantă, deoarece posedă un anumit farmec ce are rolul de a atrage cititorul până la ultimul rând, tocmai pentru a afla enigma ascunsă în muntele Qaf.“

  Citeste recenzia compeleta aici: Umbrele cărților

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Updating…

Subtotal: 14.00 lei

View Basket Checkout

Continue Shopping