-32%
Frați pe jumătate

Frați pe jumătate

Autor: Lars Saabye Christensen


33.99 lei 23.00 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Fraţi pe jumătate este o saga nordică, povestea a trei generaţii de femei singure fie prin propria lor alegere, fie prin forţa împrejurarilor: bărbaţii sunt în cartea aceasta Oamenii Nopţii, marii absenţi, cei care pleacă şi nu se mai întorc niciodată ori ajung acasă după ce rătăcesc prin lume zeci de ani, cum se întâmplă   cu Fred, fratele mai mare al naratorului Barnum.

Cunoscut cititorilor români pentru romanul Beatles, Lars Saabye Christensen este cel care a vorbit despre impactul pe care cultura anilor ’60 a avut-o în spaţiul scandinav, intrând astfel în circulaţia literaturii internaţionale. După romanele Beatles și Herman, la Editura Univers apare Fraţi pe jumătate, romanul celor doi frați, Fred și Barnum. Relația lor este inconsecventă, mişcându-se între ură şi iubire, și se desfășoară pe fundalul dezechilibrelor familiale, al emoțiilor contrare, al realității noastre, așa cum o știm. Scriitorul a câştigat Nordic Council’s Literature Prize, iar în 2013, romanul a fost ecranizat în 2013 într-un serial de televiziune.

 

Lars Saabye Christensen s‑a născut în 1953 în Oslo. A copilărit într‑un cartier mic‑burghez al capitalei norvegiene, a studiat istoria artelor şi a literaturii, precum şi istoria ideilor şi a debutat în 1976, cu volumul de poezii Povestea lui Gly. Atunci când romanul său Beatles (1984), acest „blues literar“, cum a fost denumit de un critic danez, a fost vândut în mai mult de 200 000 de exemplare în Norvegia şi tradus în mai multe limbi, Christensen a devenit unul dintre autorii cei mai cunoscuţi în Norvegia. Pe lângă poezie şi roman, Christensen a încercat cu succes şi alte genuri, de la dramaturgie la scenarii de film, în timpul „liber“ fiind şi traducător. A scris scenariile unor filme de mare succes: Herman, după romanul său omonim, şi Telegrafistul, după romanul Visătorii, de Knut Hamsun. Dar cel mai mare succes literar al autorului a fost romanul Fraţi pe jumătate. Cartea a primit mai multe premii importante, între care Premiul pentru Literatură al Consiliului Nordic în 2001, a fost declarat de critica literară americană cel mai bun roman al începutului de secol, a vândut în Norvegia peste 300 000 de exemplare în anul apariţiei sale, iar drepturile au fost vândute în 24 de ţări. La Editura Univers au mai apărut Herman, Beatles (două ediţii) și Frați pe jumătate.

Autor

Lars Saabye Christensen

Link preview

https://streamland.atavist.com/-frai-pe-jumtate-preview

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Updating…
  • No products in the basket.