View Basket “Elogiul minciunii” has been added to your basket.
-10%
Gabriela

Gabriela

Autor: Jorge Amado


23.99 lei 21.59 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Publicat în 1958, romanul Gabriela este considerat prima capodoperă a lui Jorge Amado. Romanul poate fi citit ca o poveste de dragoste neobișnuită între două personaje venind din lumi foarte diferite: Nacid Saab, proprietarul bogat, de origine siriană, al unui bar din Ilhéus, și Gabriela, o tânără mulatră în firea căreia se contopesc senzualitatea, simplitatea și inocența. Dar nu este singura lectură a romanului, constituit ca o frescă a Braziliei în anii 1920, o descriere satirică a aspirațiilor Americii Latine spre “modernitate” și în același timp o celebrare a culturii populare braziliene și a celor mai prețuite plăceri ale ei – mâncarea, dansul, dragostea și râsul.

„Gabriela pare un poem dedicat ispititorului ținut Bahia, inima torida a Braziliei. Un poem răscolitor, de o candoare salbatică, asemenea cântecelor ingânate de foștii sclavi africani care-i străbat nisipurile. Jorge Amado transformă Bahia într-un loc magic pe harta călătorului pasionat de literatură. Îi stoarce prin cuvinte seva amară și poezia miresmelor tari, crude. Dar în romanul Gabriela nu-i mai avem pe adolescenții furtunoși din Capitanii nisipurilor. În locul acestora apare un personaj feminin captivant, o nimfă de abanos.

Gabriela, eroina lui Jorge Amado, pare desprinsă din fanteziile bărbaților care se gândesc la Brazilia chiar și atunci când nu este in toi vreun campionat de fotbal“. Adriana Gionea, Townportal

http://townportal.ro/carti/_comentator-adriana-gionea/jorge-amado-gabriela/

 

 

 

 

 

Jorge Amado (1912 – 2001) este cel mai renumit scriitor brazilian aparținând școlii moderniste. A debutat la vârsta de optsprezece ani cu romanul Țara carnavalului. În același an s-a stabilit în Rio de Janeiro unde a făcut studii de Drept, dar nu a practicat niciodată profesia de avocat, dedicându-se în schimb scrisului. Printre cele mai cunoscute romane ale sale se numără Căpitanii nisipului, Dona Flor și cei doi soți ai ei ( publicat în 1966 și adaptat pentru marele ecran), Păstorii nopții (1964). Opera sa a fost tradusă în peste cincizeci de țări, iar scriitorul a făcut parte din Academia de Litere Braziliană din 1961 până în anul morții sale.

Link preview

https://streamland.atavist.com/gabriela-preview

Autor

Jorge Amado

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Category:
Updating…

Subtotal: 9.90 lei

View Basket Checkout

Continue Shopping