Îndrăgostirile

Îndrăgostirile

Autor: Javier Marias


29.99 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Ce știm despre cei din jurul nostru, despre gândurile lor intime, despre intențiile lor reale sau despre trecutul lor? Ce adevăr despre ei ajunge la noi, la urma urmei? Și ce mâini invizibile ne plămădesc propriul destin?
María Dolz lucrează într‑o editură și duce o existență destul de ternă. Cu excepția dimineților în care, în cafeneaua în care își ia zilnic micul dejun, își petrece vremea pândind – observând – un cuplu necunoscut, un bărbat și o femeie care i se par a fi o pereche perfectă, iradiind o incredibilă fericire. Până într‑o zi în care bărbatul e ucis pe stradă, în mod brutal, de un alienat mintal. Tulburată de această tragedie, María iese din umbră doar pentru a ajunge într‑un triunghi amoros în care e implicat cel mai bun prieten al celui dispărut și înțelege repede că legăturile acestui bărbat cu tânăra văduvă nu sunt lipsite de ambiguitate.
Cum se întâmplă adesea în universul romanesc al lui Marías, revin și aici temele sale obsedante: funcția secretului, îndoiala ca motor al narațiunii, tensiunea din interiorul cuplurilor, rolul central al trădării și al lașității în relațiile umane. Iar deznodământul e la fel de tipic scriiturii lui Marías: ca și în viață, cititorul trebuie să aleagă între mai multe interpretări posibile ale evenimentelor. Pentru că sfârșitul romanului nu face să dispară incertitudinile, ci le amplifică.

 

Javier Marías a debutat cu un roman, Los dominios del lobo (Domeniile lupului) scris la 17 ani. A devenit celebru o dată cu romanul Corazón tan blanco (Inimă atât de albă). Următorul roman al lui Javier Marías, apărut în 1994, Mâine în bătălie să te gândeşti la mine – titlu împrumutat dintr‑un vers de Shakespeare –, a primit în 1995, anul următor apariţiei sale, trei premii spaniole pentru cel mai bun roman al anului; în 1996 a fost distins cu Prix Femina Etranger şi în 1998 cu Premio Letterario Intemazionale Mondello, pentru cele mai bune cărţi străine publicate în Franţa şi, respectiv, în Italia.

Autor

Javier Marias

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Categories: , Tags: , ,
Updating…
  • No products in the basket.