Lucrarea iubirii

Lucrarea iubirii

Autor: Gabriel Osmonde/Andrei Makine


35.00 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Protagonistul, un marginal caustic, ne poartă prin lumea falsului umanism, a corectitudinii politice, a învăţământului decăzut, a psihiatriei, a scriitorilor (un capitol ne înfăţişează, satiric, figuri marcante ale literaturii franceze de astăzi, cu nume nu îndestul schimbate cât să nu poată fi recunoscute) sau a pornografiei. Mizantropia personajului principal alternează cu o puternică iubire de semeni, pe care vrea să-i salveze deschizându-le ochii spre frumuseţe.

„Makine nu este numele meu adevărat. Gabriel Osmonde este mai adânc ancorat în mine decât Makine“, a declarat Andrei Makine.

 

În 2011, Andrei Makine dezvăluia că el se ascunde în spatele pseudonimului Gabriel Osmonde. Sub această semnătură apăruseră patru romane: „Călătoria unei femei care nu se mai temea de îmbătrânire” (2001), „Cele 20000 de femei din viața unui bărbat” (2004), „Lucrarea iubirii” (2006) și „Alternaștere” (2011), care stârniseră interesul criticilor literari atât prin curajul și subversivitatea scriiturii, cât și prin misterul identității autorului. Câștigător al Premiului Goncourt pentru romanul său din 1995, „Testamentul francez” (tradus la Univers în 1997), scriitorul de origine rusă se bucură de un mare succes de public și de critică pentru cărțile apărute sub numele său.

Autor

Gabriel Osmonde/Andrei Makine

Link preview

https://streamland.atavist.com/lucrarea_iubirii

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Categories: , Tag:
Updating…
  • No products in the basket.