View Basket “Tronul reginei Jinga” has been added to your basket.
-25%
Lumea Sofiei

Lumea Sofiei

Autor: JOSTEIN GAARDER


40.00 lei 30.00 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


„Cine ești tu?”, „De unde vine lumea?” sunt întrebările pe care Sofie le găsește în cutia de scrisori și la care va căuta răspunsuri de-a lungul cursurilor de filosofie oferite de enigmaticul profesor Albert. Misterele nu vor înceta sa apară, întrebările vor fi din ce în ce mai greu de descifrat, iar identitățile se vor pierde în jocul constant dintre realitate și ficțiune.

Într-o succesiune de oglinzi creatoare de iluzii nesfârşite, Sofia, protagonista celui mai cunoscut roman al norvegianului Jostein Gaarder, îi este povestită, treptat, întreaga filosofie a culturii occidentale. Dacă filosofia sau literatura însăşi este pretextul acestei cărţi cititorul va afla pe cont propriu. El va face cunoștință, încă de la început, cu amestecul dintre fantezie şi marile întrebări ale omenirii.  Jocurile duble sunt specialitatea lui Gaarder: Sofia va fi pusă în oglindă de Hilde, destinatara reală a cursurilor, profesorii îşi vor schimba identităţile, iar întrebările nu vor putea primi niciodată răspunsuri unice. Aventura cunoaşterii va începe de la filosofii greci, va trece prin zorii creştinismului, prin medievalitatea europeană, va ajunge la Renaştere, Iluminism, Romantism şi până la sistemele de gândire ale secolului al XX-lea. Fără a fi o simplă carte de popularizare, Lumea Sofiei  este o introducere în filosofia occidentală, deschizând apetitul cititorului pentru cunoaştere şi meditaţie asupra întrebărilor esenţiale. Căci, aşa cum Hilde e Sofie, aceasta nu e nimeni altcineva decât imaginea cititorului însuşi.

5 out of 5
(1)
 

Jostein Gaarder este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori norvegieni, care și-a cucerit publicul internațional cu „Lumea Sofiei”. S-a născut în Oslo, în 1952, a debutat cu „Diagnosticul și alte nuvele” și a continuat să scrie proză scurtă, romane și literatură pentru copii: „Misterul cărților de joc”, „Misterul de Crăciun”, „Fata cu portocale”, „Castelul din Pirinei” sunt doar câteva dintre ele.

Autor

JOSTEIN GAARDER

Pret de lista:

39,99

Link preview

https://streamland.atavist.com/lumea_sofiei

  1. 5 out of 5

    (verified owner)

    Sofia. Înţelepciunea. Lumea înţelepciunii, aşa ar fi putut suna altfel titlul unei cărţi ce ascunde o sumă de cursuri de filozofie, titlu care vine în acelaşi timp de la personajul eponim, o tânără care merge pe 15 ani, Sofia, nouă ucenică la şcoala maeştrilor gândirii: Platon, Aristotel, Toma D’Aquino, Kant ori Hegel.

    (Gabriel Adrian Mirea, Cărți de 5 stele: Lumea Sofiei, , BookBlog)

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Categories: , Tag:
Updating…

Subtotal: 8.00 lei

View Basket Checkout

Continue Shopping