-25%
Ritualuri

Ritualuri

Autor: Cees Nooteboom


11.99 lei 9.00 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Inni Wintrop, un personaj straniu, de o luciditate dureroasă, este legătura între Arnold Taads și Philip Taads, tată și fiu, înstrăinați unul de altul, dar pe care îi unește aceeași soartă. Ritualuri este o poveste enigmatică despre destinul a trei bărbați: o carte a cuvintelor și a ritualurilor atât de necesare omului, acest mamifer trist, care se piaptănă.

Cred cu tărie că Ritualuri este cel mai bun roman al lui Cees Nooteboom, și într-un anumit sens este centrul întregii sale opere.“ (Arnold Heumakers, de Volkskrant)

Tonul provocator cu care acest roman răspunde viziunii apocaliptice este de o originalitate fără precedent. (Frankfurter Allgemeine Zeitung despre Ritualuri)

 

Cees Nooteboom (n. 1933) a debutat în 1955 cu romanul Philip și ceilalți. Opt ani mai târziu, a publicat Cavalerul e mort, un scurt roman borgesian despre un scriitor care se sinucide, lăsându-i manuscrisul cărții sale neterminate unui alt scriitor, care la rândul lui repetă istoria. Următorul roman, Ritualuri, a fost cartea care l-a consacrat cu adevărat pe Cees Nooteboom, distinsă cu Pegasus Prize, primită cu foarte multe elogii în Olanda și tradusă în mai multe limbi străine. Următoarea poveste, Ziua Morților, Paradisul pierdut, Vulpile vin noaptea i-au adus un renume excepțional lui Cees Nooteboom, care a primit  numeroase premii literare și a fost de multe ori menționat ca un candidat la Premiul Nobel

Toată opera sa denotă o erudiție și o stăpânire perfectă a limbajului, însușiri pe care în America nu le vom găsi decât la Nabokov și Guy Davenport.

– Robert Buckeye, Review of Contemporary Fiction

 

Autor

Cees Nooteboom

Link preview

https://streamland.atavist.com/ritualuri

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Updating…
  • No products in the basket.