-20%
Speranța: o tragedie

Speranța: o tragedie

Autor: Shalom Auslander


19.99 lei 16.00 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Hitler a fost cel mai mare optimist din istoria omenirii. Credea că există o Soluţie Finală la toate problemele. Anne Frank a murit din cauza speranţei unui dement într‑o lume mai bună. Şi dacă supravieţuia? Ne‑ar fi mişcat la fel de mult Jurnalul ei? Ce se întâmplă cu supravieţuitorii? Nu suntem nişte supravieţuitori şi noi, cei care visăm să ne cumpărăm o casă într‑un loc liniştit, să scăpăm de stres şi să ne plimbăm cu bicicleta în natură? Sol Kugel e unul dintre noi: părăseşte agitaţia din New York cu speranţa că, la aer curat, cu legume proaspete din propria grădină, băieţelul lui se va întrema după o boală ciudată, bătrâna lui mamă îşi va sfârşi zilele în pace, iar lui îi va veni inspiraţia pentru opera la care lucrează dintotdeauna: epitaful perfect. Dar aerul curat aduce miros de fum, iar în pod găseşte ceva: o paporniţă uitată. Sau o baborniţă? Măcar dacă ar fi avut un câine, unul mare, un doberman. Sau un pistol. Fie şi unul mic, de damă. Are doar, drept apărare, un umor cum numai un autor ca Shalom Auslander i‑ar fi putut dărui: devastator!

„Sunt ecouri din Kurt Vonnegut, Philip Roth şi chiar Franz Kafka în acest extrem de original roman. Şi totuşi, în Speranţa: o tragedie, Auslander a creat o poveste care îi aparţine lui în întregime, care îi va irita pe unii, îi va entuziasma pe alţii, dar, în cele din urmă, va impresiona aproape pe oricine.“ (BookPage)

 

Shalom Auslander s-a născut în 1970 în apropiere de New York, în orăşelul Monsey. A primit o educaţie religioasă (iudaică) strictă. A rămas marcat şi la maturitate de atmosfera sufocantă în care a crescut, după cum o atestă şi cărţile lui: un volum de proză scurtă, Beware of God, publicat în 2006, un volum de memorialistică, Foreskin’s Lament, publicat în 2007, şi romanul Hope: A Tragedy, publicat în 2012, pentru care a primit premiul Jewish Quarterly Wingate.
„[Auslander] e un maestru al absurdului cu un profund simţ al gravităţii. Te face să te gândeşti la Woody Allen, la Joseph Heller şi – urmează un oximoron – la un Philip Roth fără atâta libido… Domnul Auslander a ridicat ştacheta la înălţimi ameţitoare propunându-şi să aducă un roman esenţialmente comic la un asemenea nivel de contemplaţie morală. Dar Speranţa: o tragedie îşi atinge miza şocant de bine.“  (New York Times )

Autor

Shalom Auslander

Link preview

https://streamland.atavist.com/speranta

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Updating…
  • No products in the basket.