A revedea stelele

A revedea stelele

Autor: Laszlo Alexandru


9.90 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


De vreo două decenii, de când privesc de la catedră, îl explic pe Dante altora mai tineri. Reiau în fiecare an, cu energii sporite şi entuziasm, descifrarea ideilor sale, a versurilor şi a rimelor sale, a strategiilor sale artistice complexe, în faţa publicului cu chipuri diverse, dar cu similare sclipiri de surpriză în ochi, ori zâmbete de mulţumire pe buze. Pe neobservate mi-am extins sfera auditoriului în dialoguri radiofonice, conferinţe publice, însemnări fragmentare pe blog, intervenţii polemice, prefeţe de carte, studii academice cu note şi referinţe bibliografice, recenzii din presa literară, analize de traduceri etc. De-a lungul anilor 2002-2013 s-au strâns aceste pagini care, toate, îl au în centrul lor pe Dante Alighieri, deşi reflectă ocazii şi strategii de exprimare foarte diversificate.

prof. dr. Laszlo Alexandru

 

LASZLO Alexandru s-a născut în Cluj. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii „Babeş-Bolyai“, cu specializarea română – italiană. Profesor de italiană la Colegiul Naţional „George Bariţiu“ din Cluj. Doctor în Filologie al Universităţii „Babeş-Bolyai“. Director al Fundaţiei Culturale „Amici“ și al revistei Amici. Director al revistei poliglote E-Leonardo.
A publicat articole, studii literare, eseuri, polemici şi traduceri în reviste culturale din România (Bucureşti, Cluj, Oradea, Iaşi, Sibiu, Târgu-Mureş, Târgu Jiu, Brăila), din Statele Unite (New York şi California), din Israel (Tel Aviv), din Germania (Dietzenbach), din Italia (Roma).
Este autorul a numeroase cărți de eseuri și critică literară.
A tradus romane cunoscute, eseuri și lucrări academice consacrate, din franceză în română, din română în italiană și din italiană în română.
A îngrijit editarea unor volume, a semnat prefețe sau postfețe la anumite ediții literare sau lingvistice.

Autor

Laszlo Alexandru

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Updating…
  • No products in the basket.