Cum să faci fotografii bune cu telefonul

Cum să faci fotografii bune cu telefonul

Autor: Bogdan Stoica


15.00 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Se pot face fotografii foarte bune cu telefonul? Da, se poate. Am experimentat deja asta cu succes, ca jurnalist de presă online. Un telefon mai bun mi-a permis să folosesc fotografiile şi în ad-uri şi pliante publicitare. De câteva ori, am folosit asemenea fotografii şi în producţia de spoturi video. Crede-mă că se poate. Aşa am ajuns să predau cursuri de fotografie cu telefonul, iar rezultatele obţinute de cursanţi sunt mai jos. Acest ghid a fost scris  la rugămintea celor care n-au putut veni la aceste cursuri.

Sunt pasionat de fotografie de peste zece ani şi, ca jurnalist şi om de PR, am fost nevoit să fac fotografii cu o droaie de smartphone-uri, camere foto compacte sau aparate foto profesionale, ale mele şi ale altora. Şi să vezi chestie: am făcut fotografii proaste cu aparate foto performante şi fotografii foarte bune cu telefoane modeste. Am înţeles că secretul nu e numai în „scula“ din mână, ci în modul în care ştii să-i exploatezi performanţele şi în modul în care interpretezi ceea ce vezi. Acum pot să spun, fără să greşesc foarte mult, că mi-am creat abilitățile de fotograf exersând cu Nikonul, dar mi-am dobândit mentalitatea de fotograf folosind telefonul pe post de cameră foto.

0 out of 5
(2)
 

Bogdan Stoica e cunoscut publicului de pe blogul său, care în septembrie 2015 se situa pe locul 2 în top 100 al blogurilor personale, ca „Fotograful cu chef de scris“.  A început să scrie încă din copilărie și e convins că literele sunt simboluri mai puternice decât crucea sau sigla Nike. A făcut pe jurnalistul vreo 18 ani, dar acum îi este foarte ruşine de asta. Scrie pe bogdanstoica.ro din 2009, şi din 2012 n-a mai părăsit Top 20 Bloguri Româneşti. Poze face de când s-a angajat în presă, dar fotografii face de vreo 4 ani. Nikonist convins. Mai nou, salvează obiecte vechi,  cărora încearcă să le dea o nouă destinaţie.

De fotografia cu telefonul s-a apucat de nevoie, pentru că „ştirile nu aşteaptă să-ţi scoţi tu scula din rucsac“. Cu timpul, a descoperit că telefonul devine un aparat foto tot mai performant pe care s-a apucat să-l exploateze la maxim. A descoperit că prietenii lui fac fotografii mizerabile cu telefoanele, deși au dat tone de bani pe ele, şi s-a gândit să-i înveţe cum să evolueze. Aşa a ajuns să predea un curs de fotografie cu telefonul sub sloganul, împrumutat din marketingul dietelor de slăbit, „în patru ore vei vedea diferenţa“. Succesul cursului a dus la apariţia acestui ghid.

Planuri de viitor? „Vreau să petrec mai mult timp cu fiica mea. Vreau să devin un upcycler mai bun, încă experimentez cu ciocanul, bormaşina şi vopseaua. Plus o ediţie revizuită a acestui ghid, cu şi mai multe trucuri şi ponturi“.

Autor

Bogdan Stoica

Link preview

https://streamland.atavist.com/cum-s-faci-fotografii-bune-cu-telefonul

 1. 5 out of 5

  (verified owner)

  Credeam ca stiu sa fac fotografii cu telefonul. Nu, nu stiam.

 2. 5 out of 5

  (verified owner)

  In sfarsit un autor si o carte care spune clar ca fotografia inseamna compozitie mai presus de aparat 🙂
  O lectura usoara si frumoasa din care ai ce invata

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Category: Tag:
Updating…
 • No products in the basket.