Exerciţii de singurătate

Exerciţii de singurătate

Autor: Laszlo Alexandru


9.90 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


După Viaţa de zi cu zi, continuă în aceste Exerciţii de singurătate însemnările cultural-polemice stârnite de evenimentele anului 2011. Subiectele abordate sunt dintre cele mai diverse, de la comentarea unor apariţii editoriale recente, la dezbaterea unor idei răsfirate în publicaţiile momentului. Predomină uimirile sau indignările legate de neasumarea eticii scriitorilor, la peste 20 de ani de la căderea comunismului, felul cum sunt abordate în discursul public cele două traume majore ale secolului XX, Holocaustul şi Gulagul. Un loc de frunte îl ocupă însemnările de italienistică, prin analizele despre Dante Alighieri şi traducerea sau receptarea lui în România. Jurnalul pe blog impune o expresie concentrată şi mereu diversificată stilistic. În luptă cu trecerea timpului, el se aliază cu virtuţile mijloacelor electronice, pentru a găsi noi căi spre cititori.
Laszlo Alexandru

 

LASZLO Alexandru s-a născut în Cluj. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii „Babeş-Bolyai“, cu specializarea română – italiană. Profesor de italiană la Colegiul Naţional „George Bariţiu“ din Cluj. Doctor în Filologie al Universităţii „Babeş-Bolyai“. Director al Fundaţiei Culturale „Amici“ și al revistei Amici. Director al revistei poliglote E-Leonardo.
A publicat articole, studii literare, eseuri, polemici şi traduceri în reviste culturale din România (Bucureşti, Cluj, Oradea, Iaşi, Sibiu, Târgu-Mureş, Târgu Jiu, Brăila), din Statele Unite (New York şi California), din Israel (Tel Aviv), din Germania (Dietzenbach), din Italia (Roma).
Este autorul a numeroase cărți de eseuri și critică literară.
A tradus romane cunoscute, eseuri și lucrări academice consacrate, din franceză în română, din română în italiană și din italiană în română.
A îngrijit editarea unor volume, a semnat prefețe sau postfețe la anumite ediții literare sau lingvistice.

Autor

Laszlo Alexandru

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Updating…
  • No products in the basket.