Orient Expres

Orient Expres

Autor: Laszlo Alexandru


9.90 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Al doilea volum de polemici publicate de scriitor în presa literară a vremii continuă argumentele în favoarea eticii în câmpul esteticii. Cartea se deschide cu două mărturii precise despre momentul revoluționar din 21 decembrie 1989, la care autorul a participat. Continuă cu un grupaj de eseuri în sprijinul literaturii lui Paul Goma și împotriva adversarilor acestuia: Ioan Buduca, George Pruteanu, Gabriel Andreescu, Ion Simuț, Ștefan Borbély etc. Partea următoare include intervenții argumentate, pe temele presante ale momentului: împotriva deciziei Academiei de a introduce ortografia cu „â“ și „sunt“, o scrisoare deschisă împotriva lui Petru Dumitriu și a atitudinilor sale publice, împotriva ideilor exprimate de D. Țepeneag, Alexandru George, Nicolae Manolescu, sau în favoarea opiniilor lui Gheorghe Grigurcu.

A doua jumătate a cărții cuprinde ample dialoguri pe tema exilului și a situației românești cu Ion Solacolu din Germania și cu Paul Goma din Franța.

 

 

LASZLO Alexandru s-a născut în Cluj. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii „Babeş-Bolyai“, cu specializarea română – italiană. Profesor de italiană la Colegiul Naţional „George Bariţiu“ din Cluj. Doctor în Filologie al Universităţii „Babeş-Bolyai“. Director al Fundaţiei Culturale „Amici“ și al revistei Amici. Director al revistei poliglote E-Leonardo.
A publicat articole, studii literare, eseuri, polemici şi traduceri în reviste culturale din România (Bucureşti, Cluj, Oradea, Iaşi, Sibiu, Târgu-Mureş, Târgu Jiu, Brăila), din Statele Unite (New York şi California), din Israel (Tel Aviv), din Germania (Dietzenbach), din Italia (Roma).
Este autorul a numeroase cărți de eseuri și critică literară.
A tradus romane cunoscute, eseuri și lucrări academice consacrate, din franceză în română, din română în italiană și din italiană în română.
A îngrijit editarea unor volume, a semnat prefețe sau postfețe la anumite ediții literare sau lingvistice.

Autor

Laszlo Alexandru

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Updating…
  • No products in the basket.