Prin pădurea întunecată – DIALOGURI DESPRE DANTE

Prin pădurea întunecată – DIALOGURI DESPRE DANTE

Autor: Laszlo Alexandru, Ovidiu Pecican


9.90 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Cele opt dialoguri în jurul lui Dante Alighieri, publicate aici, au fost realizate de Laszlo Alexandru și Ovidiu Pecican între februarie 2006 și iulie 2007. Primele două întâlniri s-au referit la circumstanţe legate de preluarea Divinei Comedii în cultura română. A treia discuţie a gravitat în jurul biografiei poetului. Următoarele două s-au aplecat asupra creaţiilor sale aşa-zis „minore”. Ultimele trei convorbiri au detaliat aspecte ce ţin de Infernul lui Dante.

Aspectele importante de poetică și estetică, de istorie și literatură medievală sunt dezbătute aici pe un ton degajat, într-o conversație amicală și dezinhibată, între doi specialiști. (cu ilustrații de Alexandru Pecican)

 

LASZLO Alexandru este profesor de limba-literatura italiană la Colegiul Național „G. Bariţiu“ din Cluj. Doctor în filologie. A publicat studii şi polemici despre literatura română interbelică şi contemporană, despre literatura italiană medievală, dicţionare italo-române, o gramatică practică a limbii italiene, traduceri din italiană şi franceză în română.

Ovidiu PECICAN este profesor la Facultatea de Studii Europene a Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj. Doctor în istorie. Scriitor de amplă cuprindere (romane, nuvele, scenarii, eseistică, polemici şi comentarii) în diverse cărţi şi în presa culturală română. Ziarist radiofonic şi animator de emisiuni televizate de peste un deceniu. Autor de studii istorice şi de europenistică.

 

Autor

Laszlo Alexandru, Ovidiu Pecican

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Updating…
  • No products in the basket.