Toate pânzele sus!

Toate pânzele sus!

Autor: Laszlo Alexandru


9.90 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Al patrulea volum de eseuri publicate de autor în presa literară din țară și din străinătate e foarte diversificat. Sunt reconstituite, din perspectiva martorului, momentele revoluționare de la Cluj, din seara de 21 decembrie 1989. Sunt deplânse crimele comunismului. Continuă polemicile cultural-morale împotriva scriitorilor: Alex. Ștefănescu, Ion Bogdan Lefter, Nicolae Florescu, Cristian Bădiliță, Claudiu Komartin, Ciprian Șiulea, Vladimir Tismăneanu, Aurel Rău, Dan Petrescu, Marian Papahagi, H.-R. Patapievici etc. Sunt nuanțate opiniile pozitive despre Ion Caraion sau Giovanni Papini. Este reprobat pentru antisemitism Paul Goma.
Cartea se încheie cu trei dialoguri: răspunsuri date ziaristului Virgil Lazăr și scriitorului Mircea Petean; întrebări adresate lingvistului și glotologului bulgar de faimă internațională Katerin Katerinov.

 

LASZLO Alexandru s-a născut în Cluj. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii „Babeş-Bolyai“, cu specializarea română – italiană. Profesor de italiană la Colegiul Naţional „George Bariţiu“ din Cluj. Doctor în Filologie al Universităţii „Babeş-Bolyai“. Director al Fundaţiei Culturale „Amici“ și al revistei Amici. Director al revistei poliglote E-Leonardo.
A publicat articole, studii literare, eseuri, polemici şi traduceri în reviste culturale din România (Bucureşti, Cluj, Oradea, Iaşi, Sibiu, Târgu-Mureş, Târgu Jiu, Brăila), din Statele Unite (New York şi California), din Israel (Tel Aviv), din Germania (Dietzenbach), din Italia (Roma).
Este autorul a numeroase cărți de eseuri și critică literară.
A tradus romane cunoscute, eseuri și lucrări academice consacrate, din franceză în română, din română în italiană și din italiană în română.
A îngrijit editarea unor volume, a semnat prefețe sau postfețe la anumite ediții literare sau lingvistice.

Autor

Laszlo Alexandru

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Updating…
  • No products in the basket.