Tutti frutti

Tutti frutti

Autor: Laszlo Alexandru


9.90 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Al treilea volum de însemnări cotidiene pe blog vorbește despre întâmplările agitate din anul 2012. Este perioada răsturnărilor politice locale și naționale din România, care antrenează militantismul adesea demagogic și antieuropean al unor intelectuali reputați. Afilierile pe bază de interese și simpatii se fac sub faldurile discursului teoretic pompos. Continuă eforturile unor lideri de opinie de a-i dezvinovăți pe scriitorii care, înainte de 1989, au colaborat cu Securitatea ceaușistă. Plagiatul științific e penalizat la alții și recompensat la noi. Acestea și alte teme ale discursului public autohton se intersectează cu reflecțiile în jurul lui Dante Alighieri și al liricii italiene medievale, amintirile despre foștii profesori, activitatea cu actualii elevi, comentariile unor filme incitante sau însemnările de traductologie. Pe scurt: Tutti frutti.

Laszlo Alexandru

 

LASZLO Alexandru s-a născut în Cluj. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii „Babeş-Bolyai“, cu specializarea română – italiană. Profesor de italiană la Colegiul Naţional „George Bariţiu“ din Cluj. Doctor în Filologie al Universităţii „Babeş-Bolyai“. Director al Fundaţiei Culturale „Amici“ și al revistei Amici. Director al revistei poliglote E-Leonardo.
A publicat articole, studii literare, eseuri, polemici şi traduceri în reviste culturale din România (Bucureşti, Cluj, Oradea, Iaşi, Sibiu, Târgu-Mureş, Târgu Jiu, Brăila), din Statele Unite (New York şi California), din Israel (Tel Aviv), din Germania (Dietzenbach), din Italia (Roma).
Este autorul a numeroase cărți de eseuri și critică literară.
A tradus romane cunoscute, eseuri și lucrări academice consacrate, din franceză în română, din română în italiană și din italiană în română.
A îngrijit editarea unor volume, a semnat prefețe sau postfețe la anumite ediții literare sau lingvistice.

Autor

Laszlo Alexandru

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Updating…
  • No products in the basket.