Viceversa! Polemici pro şi contra lui Paul Goma

Viceversa! Polemici pro şi contra lui Paul Goma

Autor: Laszlo Alexandru


9.90 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Paul Goma este un scriitor important al literaturii române contemporane. Disident curajos împotriva lui Ceaușescu, a fost gonit din țară, după ce a fost anchetat și brutalizat (1977). De la Paris a continuat să denunțe comunismul. După anii 2000 Paul Goma și-a schimbat angajamentul intelectual, prin obsesia antidemocrată, antisemită.
Volumul Viceversa cuprinde, în prima jumătate, polemicile prin care m-am implicat în favoarea valorii literare a lui Goma, a ideilor sale, de pe vremea când era o voce autoritară în câmpul democratic. În a doua jumătate, cartea consemnează polemicile mele împotriva ideilor intolerante, antisemite ale lui Goma – inclusiv prin argumentele pe care le-am depus la tribunal, în procesul pe care autorul l-a deschis împotriva adversarilor săi și pe care l-a pierdut.
Laszlo Alexandru

 

LASZLO Alexandru s-a născut în Cluj. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii „Babeş-Bolyai“, cu specializarea română – italiană. Profesor de italiană la Colegiul Naţional „George Bariţiu“ din Cluj. Doctor în Filologie al Universităţii „Babeş-Bolyai“. Director al Fundaţiei Culturale „Amici“ și al revistei Amici. Director al revistei poliglote E-Leonardo.

A publicat articole, studii literare, eseuri, polemici şi traduceri în reviste culturale din România (Bucureşti, Cluj, Oradea, Iaşi, Sibiu, Târgu-Mureş, Târgu Jiu, Brăila), din Statele Unite (New York şi California), din Israel (Tel Aviv), din Germania (Dietzenbach), din Italia (Roma).

Este autorul a numeroase cărți de eseuri și critică literară.

A tradus romane cunoscute, eseuri și lucrări academice consacrate, din franceză în română, din română în italiană și din italiană în română.

A îngrijit editarea unor volume, a semnat prefețe sau postfețe la anumite ediții literare sau lingvistice.

Autor

Laszlo Alexandru

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Updating…
  • No products in the basket.