Ali și Nino

Ali și Nino

Autor: Kurban Said


14.90 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Kurban Said subjugă cititorul cu gustul atemporal, aspru şi sofisticat al Asiei. Farmecul misterios al tradiţiilor şi preceptelor musulmane, chemarea irezistibilă a stepei şi a mării se desfăşoară asemenea unui opulent covor de Isfahan, prin descrieri delicate, elaborate.

În ajunul Primului Război Mondial, în Baku, Azerbaidjan, Ali Han Şirvanshir este un elev de liceu care se trage dintr-o familie musulmană aristocrată şi mândră. Tânărul e îndrăgostit de încântătoarea Nino Kipiani, o frumoasă prinţesă gruzină. Deşi tatăl lui Ali susţine trup şi suflet stilul de viaţă asiatic, băiatul cunoaşte valorile europene învăţând într-un liceu rusesc şi întreţinând o relaţie tandră cu o creştină, adeptă convinsă a Occidentului. Când războiul le ameninţă viitorul, Ali trebuie să aleagă între devotamentul faţă de patrie şi dragostea pentru Nino.

Ali şi Nino este o poveste de dragoste arhetipală, care se distinge prin atmosfera exotică, demnă de O mie şi una de nopţi, dar şi prin abordarea unui subiect modern: eternul conflict al civilizaţiilor.

 

Kurban Said este pseudonimul lui Lev Nussimbaum (1905-1942). Pro­lific scriitor evreu născut la Kiev, în Ucraina, acesta s-a reinventat ca musulman sub pseudonimele Essad Bey și Kurban Said. Și-a petrecut copilăria în Baku, Azerbaidjan, de unde a fugit în 1918, împreună cu tatăl său, din cauza masacrelor. În cele din urmă, s-a stabilit în Berlin. În 1938, când nemții au ocupat Austria, Lev Nussimbaum s-a refugiat în Italia, unde a murit în urma unei boli rare. A scris despre subiecte puțin cunoscute vest-europenilor la acea vreme : regiunea Caucazului, Imperiul Rus, Revoluția Bolșevică, petrolul recent desoperit, Islamul. În 1926 a început să scrie articole pentru ziarul literar Die literarische Welt, sub pseudonimul Essad Bey. Prima carte scrisă de Nussimbaum a fost Sânge și petrol în Orient (Oel und Blut im Orient, 1929). Apărut în 1937, Ali și Nino este considerat unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste și a fost tradus în peste 30 de limbi.

Autor

Kurban Said

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Category:
Updating…
  • No products in the basket.