Kim

Kim

Autor: Rudyard Kipling


19.90 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Fiul unui soldat irlandez, Kim O’Hara creşte ca orfan pe străzile din Lahore, atrăgând simpatia tuturor prin isteţimea lui ieşită din comun¬. Pentru el, bătrânul lama din Tibet care poposeşte într-o zi în oraş în căutarea Râului Săgeţii lui Buddha este la început doar un bun prilej de a pleca în lume, în căutare de noi aventuri. Pe parcurs însă, tovărăşia celor doi se transformă în prietenie, iar căutările sfântului tibetan îl apropie pe Kim de propriul destin măreţ, aşa cum i l-a prezis tatăl său, sub semnul unui Taur Roşu pe un câmp înverzit. Când, în sfârşit, Taurul Roşu se arată, Kim se trezeşte antrenat în cea mai mare aventură a vieţii sale: Marele Joc, a cărui miză nu mai este doar destinul său individual, ci însăşi soarta Indiei coloniale.

„Kim este apoteoza cultului victorian al copilăriei, dar are aceeaşi strălucire şi astăzi, la mult timp după prăbuşirea Imperiului… Roger Sale

 

Rudyard Kipling s-a născut în 1865 la Bombay, în India. A studiat în Anglia, la United Services College din Bideford. În 1882 s-a întors în India, unde a lucrat câțiva ani la ziarul Civil and Military Gazette din Punjab, având astfel ocazia să călătorească în toată țara. A debutat în 1886 cu volumul de poezii Departmental Ditties și a devenit repede cunoscut ca autor de proză scurtă, poezii și romane. În 1894 a publicat romanul Jungle Book (Cartea junglei), una dintre cele mai cunoscute și mai îndrăgite cărți pentru copii, iar în 1901, Kim, considerat de critici ca fiind capodopera sa. În 1998, Modern Library a inclus romanul Kim pe locul 78 în lista sa, „100 cele mai bune romane în limba engleză ale secolului XX“. A mai publicat, printre altele : The Light that Failed (Se lasă noaptea, roman, 1890), The Second Jungle Book (A doua carte a junglei, 1895), The Seven Seas (versuri, 1896), Captains Courageous (roman, 1897), Just So Stories (povestiri, 1902) și Trafficks and Discoveries (povestiri, 1904). Pentru prodigioasa lui activitate literară, Rudyard Kipling a primit în 1907 Premiul Nobel pentru Literatură, iar 1926, The Gold Medal of the Royal Society of Literature. S-a stins din viață în anul 1936.

Autor

Rudyard Kipling

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Updating…
  • No products in the basket.