Vicarul din Wakefield

Vicarul din Wakefield

Autor: Oliver Goldsmith


6.90 lei

 Această carte poate fi cumpărată cu 40% discount dacă ai Streamland Plus. Pentru doar 9,9 lei poți deveni și tu membru.


Vicarul din Wakefield, unicul roman al lui Oliver Goldsmith, a fost publicat în 1766 şi a fost dintotdeauna considerat una dintre cele mai interesante povestiri în limba engleză.
Oliver Goldsmith îşi prezintă eroul, dr. Primrose, ca pe o persoană care reuneşte trei calităţi importante: acelea de preot, soţ şi tată. El trăieşte cu familia în cătunul Auburg. împreună cu soţia şi cei şase copii îşi petrece serile în jurul căminului, povestind şi ascultând balade. Dar lumea lui nu este perfectă, are mici fisuri prin care se strecoară păcatul. În această atmosferă va începe şirul de nefericiri ale lui Primrose: soţia şi fiicele sunt vanitoase, vor să intre în societatea înaltă a vremii, băiatul cel mare este necugetat etc, dar binele va învinge în final.
Farmecul irezistibil al acestui roman constă în faptul că trezeşte imaginaţia şi interesul cititorului, fără ajutorul unor întâmplări extravagante. Geniul autorului se manifestă în construcţia personajelor, în ritmul povestirii şi în morala cărţii.

 

Oliver Goldsmith, romancier, poet, dramaturg şi eseist englez de origine irlandeză, s-a născut la 10 noiembrie 1730. După studii de teologie şi drept, începe să studieze şi medicina la Edinburgh şi Leiden, apoi călătoreşte prin Franţa, Spania, Italia. în 1756 se stabileşte la Londra. Practică mai multe meserii care îl lasă fără bani. Moare sărac, la Londra, în aprilie 1774.

Autor

Oliver Goldsmith

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Ai un comentariu, o părere sau o întrebare despre această carte?


 
Updating…
  • No products in the basket.